Pink Tumblr Themes

I am wife to be. Ummi to be. Grandmother to be. And 'jenazah' to be. I was married to the Dunya but we have divorced. I am now engaged to Akhirat, but my desire to marry Jannah remains ♥

nufaisah:

moghamara:

My day in Adʿiyah

Menjadi muslim di setiap masa.

♥♥♥

iamsura:

Ada orang hantar surat pada saya: _________________________
Selangor, Malaysia 2 Mac 2014
السلام عليكم ورحمة الله
Kehadapan kamu, Moga awak sentiasa dalam keadaan yang sihat. Walau luaran kurang sihat tapi tak mengapalah, asalkan hati sihat untuk terus beriman pada Dia :’)
Awak, Tolonglah kuatkan semangat awak tu. Jangan pernah putus asa kerana putus asa menjauhkan kita dari Dia dan orang beriman tak pernah pun berputus asa kerana mereka yakin dengan qada qadar Allah. Kan itu ada dalam rukun iman, kan? :’)
Awak,  Walau dalam keadaan yang gundah dan perit melalui ujian dan nikmat kehidupan, teruslah bersabar, berusaha dan sentiasalah ucap ‘ALHAMDULILLAH’ dan mengadulah serta mintalah sentiasa pada Dia kerana kita hanya Hamba yang Lemah.
Awak,  I know you’re strong muslimah! Kan awak pernah kata “aspire to be better muslim, bring it on”. Jadi teruskan berusaha atas jalan itu dan moga awak terus tsabat dan hamasah dalam kembara menuju wasilah yang diidamkan.
Awak, Kesatlah butir itu, senyumlah dan sabar serta tabahlah menuju syurga abadi yang awak impikan itu. Awak kan asyik je kata “BintangSyurga”. Hehe. Last but not least, ketahuilah aku sayang awak dan Allah itu sayang jiddan jiddan lagi pada awak :’)
Yang benar, Maisurah Mazhar aka #bintangsyurga aka #tersenyummelihatlangit aka #starblow aka #chefsura ___________________________ Dari Jabir bin Abdullah r.a berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda: Sebaik-baik zikir ialah LAILAHAILLALLAH dan sebaik-baik doa ialah ALHAMDULILLAH. (HR Tirmizi)
"The greatest test of faith is when you do not get what you want but still you are able to say Alhamdulillah."
الحمد الله

iamsura:

Ada orang hantar surat pada saya:
_________________________

Selangor, Malaysia
2 Mac 2014

السلام عليكم ورحمة الله

Kehadapan kamu,
Moga awak sentiasa dalam keadaan yang sihat. Walau luaran kurang sihat tapi tak mengapalah, asalkan hati sihat untuk terus beriman pada Dia :’)

Awak,
Tolonglah kuatkan semangat awak tu. Jangan pernah putus asa kerana putus asa menjauhkan kita dari Dia dan orang beriman tak pernah pun berputus asa kerana mereka yakin dengan qada qadar Allah. Kan itu ada dalam rukun iman, kan? :’)

Awak,
Walau dalam keadaan yang gundah dan perit melalui ujian dan nikmat kehidupan, teruslah bersabar, berusaha dan sentiasalah ucap ‘ALHAMDULILLAH’ dan mengadulah serta mintalah sentiasa pada Dia kerana kita hanya Hamba yang Lemah.

Awak,
I know you’re strong muslimah! Kan awak pernah kata “aspire to be better muslim, bring it on”. Jadi teruskan berusaha atas jalan itu dan moga awak terus tsabat dan hamasah dalam kembara menuju wasilah yang diidamkan.

Awak,
Kesatlah butir itu, senyumlah dan sabar serta tabahlah menuju syurga abadi yang awak impikan itu. Awak kan asyik je kata “BintangSyurga”. Hehe. Last but not least, ketahuilah aku sayang awak dan Allah itu sayang jiddan jiddan lagi pada awak :’)

Yang benar,
Maisurah Mazhar
aka #bintangsyurga
aka #tersenyummelihatlangit
aka #starblow
aka #chefsura
___________________________
Dari Jabir bin Abdullah r.a berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda: Sebaik-baik zikir ialah LAILAHAILLALLAH dan sebaik-baik doa ialah ALHAMDULILLAH. (HR Tirmizi)

"The greatest test of faith is when you do not get what you want but still you are able to say Alhamdulillah."

الحمد الله

muslimsalam:

This reminds me of the camping

muslimsalam:

This reminds me of the camping

instagram:

Local Lens: The Backstreets of Montmartre with @ruerodier

In this series, local Instagrammers show you their favorite places to shoot around where they live. This time, we take a trip to Paris with Instagrammer Marissa Cox (@ruerodier)—a blogger who recently moved to the French capital. For more from Marissa’s adventures in Paris, follow @ruerodier on Instagram.

“For me, Paris is a feast for the eyes,” says Instagrammer and recently-arrived Paris resident Marissa Cox (@ruerodier). “From the narrow cobbled streets, medieval architecture and famous landmarks to the plethora of cute cafés and decadent patisseries, the city of lights is an Instagrammer’s dream.

"In Montmartre, the Sacré-Cœur is the main attraction. The angelic, ivory-white basilica towers over Paris just behind a flight of steps, which feature several levels of lookout points where you can capture beautiful views of the white and cream shades of the city. The best place to take Instagram photos of the basilica is from the little park below, which blooms with flowers in springtime and is near an equally beautiful and ornate carousel. I also love to wander the winding cobbled backstreets a little further off the beaten tourist track. I’m a big foodie and coffee addict, so I like to walk through the Place du Tertre and down Avenue Junot to Marcel for brunch or stop for a coffee at Soul Kitchen, just on the other side of the Sacré-Cœur, or Café Kooka Boora on my way back down to Rue des Martyrs.

"Rue des Martyrs, located to the south of the Sacré-Cœur, is a street of untapped treasures with a village feel to it. Be sure to shoot pretty bouquets at the many flower shops, the jewel-colored patisseries displayed in the window of Arnaud Delmontel and the rows of artisan cakes and chocolates lined up at chocolatier Sébastien Gaudard.”

cherrispryte:

penguinperversion:

mlloydart:

Chalk Art by David Zinn

I love this.

The world is in need of more beautiful weirdness like this.

smarteen:

Subhanallah. Eager to see those blossom right in front of my eyes !